In Memoriam Frans Smit 1930 - 2008

 
 
Papa was trots op Hoorn, zijn geboortestad. ‘Hoorn had eerder stadsrechten dan Amsterdam.’ Els, zijn oudste dochter, is er geboren. Hij werkte er in de detailhandel, tot hij en Tiny verhuisde naar Amsterdam. Nu zo’n 50 jaar geleden. In Amsterdam zijn Gerard en Jeanette geboren.

Vanuit Amsterdam heeft hij 25 jaar bij Jamin gewerkt. Vanaf 1967 was hij betrokken bij atletiek. Toen Jamin failliet ging heeft hij al zijn energie gestoken in het clubgebeuren van ADA, na de fusie in AAC, en het jurywezen. Voor de KNAU heeft hij talloze cursussen verzorgt. Hij was lange tijd hoofdscheidsrechter bij de Marathon van Amsterdam.

Muziek speelde een belangrijke rol in zijn leven. Hij zong in het kerkoor, luisterde graag naar operazangers en trok zodra hij het ergens naar zijn zin had de mondharmonica te voorschijn.

Papa ging wekelijks trouw naar zijn moestuintje, vanwaar hij groente en boodschappen voor mama meenam naar huis. Hij kon niet zonder mama.


Op 13 februari 2008 bezocht papa zijn tuintje en overleed geheel onverwachts. Zijn grappen, verhalen en de mondharmonica zullen we missen.

 

FRANS SMIT

Berichten
Gedichten

welke leeftijd

de stilte

Sport als spel


LIEDJES

fiselevatie

de tourist

bedelen

 

over frans